Edicioni i X-rë i Festivalit Folklorik Tipologjik Kombëtar i Valles Popullore Burimore, u mbajt në sheshin e qytetit të Lushnjes. Festivali zgjati dy netë nga datat 23-24 Maj. Programi ishte i organizaur si më poshtë:
Në natën e parë të festivalit morën pjesë:
1. Grupi folklorik “Petralba”, Klos
2. “Tradita folklorike Kozare”, Bashkia Kuçovë
3. Ansambli “Dropulli”, Gjirokaster
4. Ansambli “Ylber mbi Kala”, Vau i Dejës
Përshendetëse ishte Grupi Folklorik “Avjerinos”, Janinë

Në natën e dytë morën pjesë:
1. Grupi i Qendrës Kulturore, Dibër
2. “10 Shqiponjat e Tërbaçit”, Vlorë
3. “As e vogël as e madhe”, Kolonjë
4. Ansambli “Sadi Halili”, Librazhd
Përshendetëse ishte Shoqata Kulturore Artistike “Anamorava”, Viti, Kosovë
Juria e përbërë nga:
1. Prof. Dr. Agron Xhagolli etnograf/ folklorist
2. Prof. Dr. Fatmir Hysi muzikolog/ estet
3. Zhuljeta Manastirliu koreografe
4. Nikoleta Allkanjari muzikante
5. Leonard Syziu koreograf
Çmimet u vendosën si më poshtë:
Çmimi i Parë -“As e vogël as e madhe”, Kolonjë
Çmimi i Dytë – Grupi i Qendrës Kulturore, Dibër
Çmimi i Tretë – Ansambli “Dropulli”
Valltari më i mirë – Arianit Aliu Ansambli “Sadi Halili”, Librazhd
Valltarja më e mire, solistja e grupit të Kuçovës
Çmimi i Karrierës, Sajme Meraj, Klos
Çmimi “Kostumi tradicional më origjinal”–Ansambli “Sadi Halili”, Librazhd

Në këtë festival u përfshinë afërsisht rreth 200 artistë, ndër ta edhe 50 fëmijë nga mosha 10-16 vjeç, bartës të folkorit nga zonat e sipërpërmendura të cilët mbajnë gjallë stilin e të kënduarit sipas traditës popullore, vallet e bukura e të larmishme, dhe lojën në instrmentet popullore.
Ky aktivitet u monitorua nga media lokale dhe u regjistrua nga RTSH. Gjithashtu u pasqyrua edhe në rrejtet sociale.

IMG_0171

IMG_0109

IMG_0118

IMG_0150

IMG_0097

IMG_0217

IMG_0226

IMG_0230

IMG_0230

IMG_0256

IMG_0269

IMG_0278

IMG_0284

IMG_0295

IMG_0323

IMG_0341

IMG_0363

IMG_0372

IMG_0396

IMG_0406

IMG_0413

IMG_0425

IMG_0427

IMG_0456

IMG_0480

IMG_0483

IMG_0484

IMG_0485

IMG_0522

IMG_0526

IMG_0534

IMG_0543

IMG_0559

IMG_0568

IMG_0583

IMG_0705

IMG_0951

IMG_0967

IMG_1025

IMG_1051

IMG_1081

IMG_1083

IMG_1140

IMG_1189

IMG_1318

IMG_1345

IMG_1352

IMG_1366

IMG_1368

IMG_1420

IMG_1433

IMG_1471

Edicioni i X-të i FFTK i Valles Popullore Burimore, Lushnje 2019