Në datat 25- 26 tetor, Qendra Kombëtare e Veprimtarive Folklorike me mbështetjen dhe bashkëpunimin e Bashkisë Lezhë,
organizoi në Pallatin e Kulturës “Ded Ndue Lazri” në Lezhë, edicionin e X-të të Festivalit Folklorik Tipologjik Kombëtar të Rapsodëve dhe Instrumentistëve Popullorë.
Ky edicion ju kushtua Vitit Mbarëkombëtar të Skënderbeut, rapsodisë dhe lojës me vegla popullore muzikore.
Viti Mbarëkombëtar i Skënderbeut ishte një nxitje për artistet popullore per krijime te reja mbi figurën dhe trimëritë e Heroit tonë Kombëtar.
Në festival morën pjesë rreth 180 artistë popullorë të moshave të ndryshme. U mblodhën sëbashku lahutarë, fyejtarë, çiftelitarë nga Kurbini, Hasi, Lezha, Mirdita, Malësia e Madhe, Vau i Dejës, Shkodra, Mallakastra, Drenasi, Mati, Kamza, Gostivari etj. Grupet si Fushë – Arrëzi, Puka, Shkodra, Lezha, Mirdita,Vau i Dejës kishin një pjesëmarrje të madhe të të rinjve në grupin e tyre.
Festivali zgjati dy netë dhe u vlerësua nga juria e propozuar prej Komitetit Organizator, me Kryetar Prof. Roland Çene dhe anëtarë Gjok Cari dhe Shemsi Sulaj. Pasi ndoqën programin e përgatitur nga grupet juria vendosi:

1.Çmimi “Ndue Shyti”
Grupit Folklorik Gostivar

2.Çmimi i “Dervish Shaqja”
Grupit të Rapsodëve Has

3.Çmimi “Gjok Nonaj”
Orkestrina e Matit

4.Çmimi i Karrierës
Grupi “Gjergj Araniti” Mallakastër

5.Çmimi “Instrumentisti më i mirë”
u nda mes artistit popullor Ervin Gega – Bashkia Lezhë
dhe Orkestrinës “Mirditë”

6.Çmimi Inkurajues
Grupit të Kurbinit dhe
Gabriel Rraposhit nga Bashkia Shkodër

7.Çmim Special në kuadër të Vitit Mbarëkombëtar të Skënderbeut.
Grupit të Lezhës

Përshëndetën grupet nga Lezha “Eagle Dance” përgatitur nga mjeshtri Gazmend Golemi dhe Ansambli “Visaret e Kërrabës”.

IMG_6420

IMG_6423

IMG_6428

IMG_6429

IMG_6432

IMG_6433

IMG_6439

IMG_6439

IMG_6440

IMG_6448

IMG_6457

IMG_6458

IMG_6465

IMG_6468

IMG_6470

IMG_6472

IMG_6478

IMG_6480

IMG_6490

IMG_6493

IMG_6501

IMG_6503

IMG_6505

IMG_6509

IMG_6515

IMG_6519

IMG_6523

IMG_6527

IMG_6539

IMG_6539

IMG_6543

IMG_6544

IMG_6558

IMG_6548

IMG_6567

IMG_6576

IMG_6578

IMG_6582

IMG_6583

IMG_6588

IMG_6590

IMG_6596

IMG_6598

IMG_6603

IMG_6616

IMG_6617

IMG_6623

IMG_6625

IMG_6627

IMG_6634

IMG_6641

IMG_6652

IMG_6654

IMG_6666

IMG_6666

IMG_6667

IMG_6669

IMG_6670

IMG_6759

IMG_6768

IMG_6786

IMG_6788

IMG_6798

IMG_6800

IMG_6807

IMG_6808

IMG_6809

IMG_6812

IMG_6818

IMG_6820

IMG_6824

IMG_6825

IMG_6826

IMG_6847

IMG_6852

IMG_6856

IMG_6867

IMG_6874

IMG_6881

IMG_6888

IMG_6896

IMG_6899

IMG_6903

IMG_6902

IMG_6921

IMG_6922

IMG_6926

IMG_6933

IMG_6939

IMG_6943

IMG_6959

IMG_6968

IMG_6972

IMG_6988

IMG_6991

IMG_7004

IMG_7013

IMG_7022

IMG_7034

IMG_7038

IMG_7048

IMG_7068

IMG_7078

IMG_7094

IMG_7096

IMG_7101

IMG_7120

IMG_7135

IMG_7154

IMG_7166

IMG_7167

IMG_7196

Mbyll siparin edicioni i X-te i FFTK të Rapsodëve dhe Instrumentistëve Popullorë, Lezhë 2018