Qendra Kombëtare e Veprimtarive Folklorike më 29 shtator me rastin e Ditës Kombëtare të Trashëgimisë Kulturore organizoi pranë Amfiteatrit të Liqenit Artificial në Tiranë,
koncertin “Etno Spirit”.
“Etno Spirit” mblodhi rreth 100 artistë nga Mirdita, Lezha, Kavaja, Mallakastra, Dropulli si dhe artistët profesionistë të Ansamblit Kombëtar të Këngëve dhe Valleve Popullore.
ansamble dhe bartës të folklorit. Mbi 100 artistë sollën në Tiranë larmi tungujsh e motivesh folklorike nga e gjithë Shqipëria.
Koncerti ishte i pasur me këngë, valle, e balada mirditore, këngë popullore qytetare nga Grupi i Burrave të Kavajës,
polifoni toske nga grupi i Bashkisë Mallakastër. Spikatën vallet burimore të grupit “Eagle Dance” të qytetit të Lezhës të cilat shoqëroheshin me tinguj zëri dhe instrumenta para muzikorë, si kungujt, zilet etj.

Në program të veçantë për këtë ditë solli edhe Ansambli Kombëtar i Këngëve dhe Valleve Popullore me valle me motive kosovare dhe valle të Shqipërisë së Mesme, kaba me klarinetë, kolazh me motive Shkodrane etj.
Koncerti zgjati rreth 2 orë dhe u ndoq nga spektatorë të shumtë Shqiptarë dhe të huaj.

IMG_5021

IMG_5024

IMG_5028

IMG_5033

IMG_5040

IMG_5049

IMG_5057

IMG_5060

IMG_5066

IMG_5074

IMG_5078

IMG_5086

IMG_5099

IMG_5110

IMG_5119

IMG_5125

IMG_5142

IMG_5148

IMG_5165

IMG_5171

IMG_5181

IMG_5222

IMG_5232

IMG_5237

IMG_5246

IMG_5259

IMG_5263

IMG_5286

IMG_5293

IMG_5300

IMG_5306

IMG_5312

IMG_5318

IMG_5373

IMG_5381

IMG_5395

IMG_5405

IMG_5431

IMG_5448

IMG_5456

IMG_5460

IMG_5467

IMG_5470

IMG_5475

IMG_5509

IMG_5524

IMG_5521

“Etno Spirit” larmi motivesh folklorike në Amfiteatrin e Liqenit Artificial