IMG_0332

 

 

 

“Iso – Polionia dhe vlerat e saj” – ishte tema që u prezantua në shkollën 9- vjeçare “7 Marsi”, Tiranë.

Ky aktivitet u zhvillua në kuadër të nismës “Edukimi përes Kulturës”.

 

 

IMG_0280

 

 

Aktiviteti u ndoq nga nxënësit e klasës së VIII-të dhe prezantimi ishte i përshtatur për këtë moshë. Qëllimi i këtij aktiviteti ishte prezantimi  me Iso – Polifoninë, vlerat e saj si Trashëgimi Kulturore Jomateriale.

Gjatë prezantimit u fol për vlerat e Iso – Polifonisë në përgjithësi dhe elementë dallues specifikë të që i japin karakter Iso – Polifonisë. U shpjegua Iso – Polifonia Labe dhe Toske, 3 zërëshe dhe 4 zërëshe dhe detaje të tjera. Prezantimi i ishte i pasur me ilustime me foto dhe video të marra nga aktivitetet që zhvillon QKVF gjatë vitit.

Nxënësit shfaqën interes të veçantë dhe dëshironin të dinin mbi festivalet që organizon QKVF për të ndjekur nga afër këto tipologji të ndryshme të folklorit.

IMG_0342IMG_0274IMG_0352IMG_0325

“Iso – Polifonia dhe vlerat e saj”